ZAHAROVA POSLALA PORUKU CELOM SVETU: Svi su mogli da vide kako se donosi važna odluka

Novosti online

10. 01. 2022. u 11:57

SAMIT Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) omogućio je celom svetu da vidi na kojoj pravnoj osnovi ta organizacija deluje u Kazahstanu, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ruskom Prvom kanalu.

ЗАХАРОВА ПОСЛАЛА ПОРУКУ ЦЕЛОМ СВЕТУ: Сви су могли да виде како се доноси важна одлука

Foto: Belarusian Defense Ministry Press Service via AP/Jutjub/ Metametrica

- Želela bih da kažem i istaknem jedinstveni karakter ovog formata, koji je upravo bio pred našim očima u direktnom prenosu (samit lidera ODKB), jer je ceo svet danas video na kom pravnom osnovu, iz kojih fundamentalnih razloga, kako je organizacija u celini tako i svaka od njenih zemalja učesnica, donosila ovu odluku (o slanju kontingenta mirovnih snaga ODKB) - rekla je ona.

Kako je naglasila, video-konferencija Saveta za kolektivnu bezbednost ODKB je jedinstven događaj iz više razloga.

- Prvo, sama organizacija je dala ocenu dešavanja u Kazahstanu i napore koje čini ova struktura ODKB. Drugo, svaka država je kroz usta lidera članice iznela svoj stav o ovom pitanju i, što je najvažnije, ponovo saopštila o naporima svoje zemlje, koji su u okviru kolektivnih akcija bili usmereni na stabilizaciju situacije (u Kazahstanu) - naglasila je Zaharova.

Podsetimo, danas je održan samit lidera ODKB - Jermenije, Kazahstana, Rusije, Tadžikistana, Kirgizije i Belorusije o situaciji u Kazahstanu.

BONUS VIDEO: VAŠINGTONSKE TAJNE - Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024