NAZARBAJEV IZAŠAO U JAVNOST: Otac nacije preko svog pres sekretara poručio Kazahstancima da podrže predsednika Tokajeva

Tanjug

08. 01. 2022. u 09:20 >> 09:21

PRVI predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev pozvao je danas sve građane da se okupe oko aktuelnog predsednika Kasima Žomarta Tokajeva, kako bi bila prevaziđena kriza i obezbeđen integritet zemlje.

НАЗАРБАЈЕВ ИЗАШАО У ЈАВНОСТ: Отац нације преко свог прес секретара поручио Казахстанцима да подрже председника Токајева

Foto: Printskrin

Pres sekretar bivšeg predsednika napisao je na Tviteru da se Nazarbajev nalazi u glavnom gradu Kazahstana, Nursultanu.

Zamolio je da se ne šire lažne informacije i dodao da je Nazarbajev u direktnom kontaktu sa Tokajevom, prenosi RIA Novosti.

Nazarbajev se nije pojavio u javnosti od početka velikih protesta u Kazahstanu, a spekulisalo se i da je napustio Kazahstan.

Bio je na funkciji predsednika Kazahstana od 1990. godine do 2019, ali je i posle povlačenja imao značajan uticaj u zemlji.

Uhapšen bivši šef Komiteta za nacionalnu bezbednost

Specijalne službe Kazahstana privele su bivšeg predsednika Komiteta za nacionalnu bezbednost Karima Masimova, zbog sumnje za veleizdaju.

Pres služba Komiteta za nacionalnu bezbednost Kazahstana saopštila je da je Komitet 6. januara pokrenuo pretpretresnu istragu o veleizdaji, u skladu sa Krivičnim zakonikom Kazahstana, prenosi TASS.

BONUS VIDEO: 

DOSIJE: Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina