OMIKRON POSTAO DOMINANTAN U SLOVENIJI: Ušao i u bolnicu, zatvoreno odeljenje hirurgije

Tanjug

07. 01. 2022. u 21:53

OMIKRON varijanta korona virusa postala je dominantna u Sloveniji, pokazuju podaci dve laboratorije ovlašćene za analizu uzoraka zaraženih.

ОМИКРОН ПОСТАО ДОМИНАНТАН У СЛОВЕНИЈИ: Ушао и у болницу, затворено одељење хирургије

Foto: AP

Slovenačka televizija objavila je večeras da je potvrđeno da je omikron varijanta prodrla i u bolnicu Jesenice, gde njome zaraženo 11 zaposlenih i 11 bolesnika, zbog čega je zatvoreno odeljenje abdomenalne hirurgije.

Nuška Cakš Jager iz nacionalnog Instituta za javno zdravlje (NIJZ) rekla je danas na konferenciji za medije da je među skoro 900 mladih koji su u organizaciji jedne slovenačke turisticke agencije novogodišnje praznike proslavilo u Beogradu, do sada potvrdeno 200 infekcija, a kod većine je u pitanju omikron varijanta.

Kako je rekao direktor Instituta za mikrobiologiju i imunologiju (IMI)Miroslav Petrovec udeo omikrona među pozitivnim PCR testovima u toj ustanovi je 82 odsto, prenosi Hina.

U Nacionalnoj laboratoriji za zdravlje, okolinu i hranu (NLZOH) naveli su da je među njihovim pozitivnim PCR testovima udeo omikrona već 63 odsto.

Slovenački mediji navode da je najveći broj potvrđenih slučajeva zaraze omikronom rezultat lokalnog prenosa u populaciji, a većina zaraženih ne zna gde su se zarazili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU BOROVE ŠUME I ČISTOG MORA: Topla preporuka za hotel Sealife Kemer Resort 5*