INCIDENT U NAPULJU: Urušilo se groblje, posmrtni ostaci preminulih ispali iz kovčega (VIDEO)

Novosti online

07. 01. 2022. u 18:09

DEO groblja Pođoreale u Napulju urušio se u toku noći. Oštećeno je oko 200 grobnica, a iz nekih kovčega su ispali posmrtni ostaci.

ИНЦИДЕНТ У НАПУЉУ: Урушило се гробље, посмртни остаци преминулих испали из ковчега (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Urušavanje groblja su u zoru otkrili čuvari, koji su alarmirali lokalnu policiju. Na terenu su vatrogasci i opštinska civilna zaštita. Tehničari istražuju da li postoje veze između urušavanja i obližnjeg gradilišta linije metroa na kojoj se radi u Napulju.

Iz Odeljenja za groblja saopštili su da će nakon urušavanja biti zabranjen pristup groblju.

Policijske intervencije unutar groblja su obustavljene do subote, 8. januara. Lokalna policija će po nalogu dežurnog tužioca obeležiti pogođeno područje.

- Brzo smo intervenisali. Sada treba da počnemo sa izvlačenjem ostataka leševa kako bismo obezbedili propisno sahranjivanje. Nadam se da će operacija vraćanja posmrtnih ostataka biti sprovedena tako da budu dostojanstveno sahranjeni - izjavio je Vinčenco Santagada, savetnik za zdravstvo, odeljenje za groblja opštine Napulj.

Kaže da su to kapele koje pripadaju bratstvima napuljske kurije.

- Zamolio sam da se što pre postavi pokrivni list na srušeni zid iz poštovanja prema mrtvima. U toku je istraga nadležnih organa i vrlo sam tužan u ovom momentu jer ovo je rana za porodice preminulih, kao i za ceo grad - istakao je Santagada.

U ovom momentu najizvesnije je da će posmrtni ostaci biti stavljeni u zajedničku grobnicu.

BONUS VIDEO - VREMEPLOV: Pogledajte kako su izgledale ulice Beograda i poznate kafane pre tačno 100 godina

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL IZVEO NAPAD NA IRAN: Tri drona primećena u Isfahanu, aktiviran i PVO (VIDEO)