RUSI STIGLI U KAZAHSTAN: Pogledajte snimak dolaska kontingenta mirovnih snaga ODKB (FOTO/VIDEO)

Novosti online

06. 01. 2022. u 17:21

PRVE jedinice iz sastava glavnih snaga ruskog kontingenta mirovnih snaga ODKB stigle su u Kazahstan, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

РУСИ СТИГЛИ У КАЗАХСТАН: Погледајте снимак доласка контингента мировних снага ОДКБ (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/serious_war

U Kazahstan su upućene jedinice 45. zasebne brigade specijalnih snaga Vazdušno-desantnih snaga Rusije, ivanovske i uljanovske jedinice Vazdušno-desantnih snaga.

Trenutno se nastavlja prebacivanje mirovnog kontingenta sa tehnikom.

Ranije je predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev zatražio pomoć od ODKB-a.

Savet kolektivne bezbednosti ODKB odlučio je da pošalje u Kazahstan kolektivne mirovne snage na ograničeni period. Osim ruske vojske, mirovne snage će činiti predstavnici oružanih snaga još četiri zemlje – Belorusije, Jermenije, Kirgizije i Tadžikistana. Oni će biti zaduženi za čuvanje državnih i vojnih objekata i pomagaće snagama reda i mira u cilju stabilizacije situacije u zemlji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO - NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja