UVEDITE SANKCIJE BAJDENU! Krim odgovara na apsurdni zahtev Ukrajine

Novosti online

01. 01. 2022. u 18:38

PREDSEDNIK Komiteta krimskog parlamenta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose Jurij Gempelj ocenio je da se Kijev rukovodi apsurdnom logikom predlažući sankcije graditeljima Krimskog mosta. Kako kaže, sankcije bi trebalo da uvedu američkom predsedniku.

УВЕДИТЕ САНКЦИЈЕ БАЈДЕНУ! Крим одговара на апсурдни захтев Украјине

Foto: AP Photo/Andrew Lubimov/Depositphotos

- Predlažem ukrajinskim vlastima da budu dosledni svojoj apsurdnoj logici i da umesto Krimskom mostu uvedu sankcije protiv predsednika SAD Džozefa Bajdena, jer on vodi pregovore sa Rusijom bez njihove saglasnosti - rekao je Gempelj.

Prema njegovim rečima, pre nego što počnu da prete Rusiji sankcijama kijevski političari bi trebalo da odmere posledice sa kojima će se suočiti ekonomija njihove zemlje u slučaju odgovara na te mere.

Podsetimo, premijer Ukrajine Denis Šmigalj je izneo pred Savetom za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) predlog o sankcijama protiv kompanija koje su učestvovale u izgradnji Krimskog mosta.

Krimski most je najveći most u Rusiji i Evropi, njegova dužina je 19 kilometara. Drumski deo mosta je otvoren za saobraćaj maja 2018. godine. Putnički transport železnicom jeu decembru 2019. godine, a prevoz tereta u junu 2020. godine.

(Sputnjik)

EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)