BIĆE OBORENI ČIM PREĐU GRANICU: Američki vazdušni napad na Rusiju sa Crnog mora bio bi pravi fijsko

Novosti online

01. 01. 2022. u 18:33

U SLUČAJU masovnog napada najnovijih američkih lovaca F-35 sa Crnog mora na Rusiju, SAD i NATO bi sačekalo „veliko iznenađenje“, piše kineski portal „Sohu“.

БИЋЕ ОБОРЕНИ ЧИМ ПРЕЂУ ГРАНИЦУ: Амерички ваздушни напад на Русију са Црног мора био би прави фијско

Foto: Free Images Pixabay

Naime, suočili bi se sa ruskim modernizovanim sistemima protivvazdušne odbrane S-300PM-2 koji su raspoređeni na Krimu, piše autor članka.

Poboljšani sistem PVO opremljen je višenamenskim radarom i sistemom za otkrivanje i praćenje skrivenih meta u vazduhu. Zahvaljujući tim novitetima, S-300PM-2 može da uoči „nevidljive“ (stelt) lovce pete generacije na udaljenosti od 200 do 250 kilometara i da lansira rakete u njihovom pravcu.

-Čim američki lovci F-35 naruše ruski vazdušni prostor ti sistemi će ih nemilosrdno oboriti, uveren je komentator.

Kako ističe, strateški položaj Crnog mora omogućava SAD i NATO da izvedu napade na mnoge važne gradove. Međutim, razgranata mreža ruske PVO koju čine sistemi S-300, S-400 i S-500 nateraće zapadnu koaliciju da se predomisli i da ne izvodi provokativne akcije protiv Rusije, zaključuje autor članka.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNJI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UPRAVO SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara