ŠOJGU SE OBRATIO RUSKIM VOJNICIMA: "Naše oružane snage među najmodernijim i najefikasnijim na svetu"

Novosti online

31. 12. 2021. u 07:45

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu nazvao je Oružane snage Rusije jednim od najmodernijih i najefikasnijih na svetu.

ШОЈГУ СЕ ОБРАТИО РУСКИМ ВОЈНИЦИМА: Наше оружане снаге међу најмодернијим и најефикаснијим на свету

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Danas su naše Oružane snage jedne od najmodernijih i najefikasnijih na svetu. Pouzdano osiguravaju vojnu bezbednost zemlje, čvrsto čuvaju njene nacionalne interese - navodi se u novogodišnjoj čestitki Šojgua.

S tim u vezi, ministar je visoko ocenio doprinos svakog vojnika i jačanje prestiža ruske vojske.

- Služenje u redovima ruske vojske postalo je zaista časno i prestižno. I to je velika zasluga svih vas - dodao je ministar.

Istovremeno, ocenio je da je u 2021. godini "put bio daleko od glatkog".

- Međutim, čvrsto smo sledili postavljene ciljeve, postajali smo iskusniji, jači – iznova opremali vojsku i mornaricu, jačali njihovu borbenu sposobnost, poboljšavali uslove službe - istakao je Šojgu.

On je zahvalio vojnim lekarima i građevinarima na njihovom nesebičnom i predanom odnosu prema poslu, koji pomaže da se spasu životi hiljada ljudi u pandemiji. Posebnu zahvalnost je izrazio svima koji ovaj porodični praznik dočekuju na borbenom položaju, koji se daleko od domovine bore protiv terorizma i učestvuju u specijalnim, mirovnim i humanitarnim operacijama.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SRAMOTA U SAVETU EVROPE: Zaharova - Priština nema pravo na članstvo,  nije nezavisna država