„VJASNA“ OZNAČEN KAO EKSTREMISTIČKI MATERIJAL: Protiv njih u martu pokrenut krivični postupak

Tanjug

30. 12. 2021. u 18:13

INFORMACIJE sa Telegram kanala beloruskog centra za ljudska prava , koji nije zvanično registrovan u Belorusiji, i njegovi nalozi na društvenim mrežama, prepoznati su kao ekstremistički materijali, saopštile su beloruske vlasti.

„ВЈАСНА“ ОЗНАЧЕН КАО ЕКСТРЕМИСТИЧКИ МАТЕРИЈАЛ: Против њих у марту покренут кривични поступак

FOTO: Printskrin

U saopštenju Glavne uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (GUBOPiK) navodi se da je sud okruga Gomel prepoznao informativne sadržaje Telegram kanala „Vjasna/Ljudska Prava u Belorusiji” njegove naloge na društvenim mrežama kao ekstremističke materijale, prenosi Ria Novosti

Centar za ljudska prava „Vjasna“ je u martu saopštio da je Republički istražni komitet pokrenuo krivični postupak zbog njegovog delovanja.

Oni su objasnili da istraga sumnjiči centar za finansiranje i drugu materijalnu podršku protivzakonitim masovnim događajima, koji, kako se navodi imaju za cilj da njihovi učesnici počine grupne radnje kojima se grubo narušava javni red.

S tim u vezi, Centar za ljudska prava je saopštio da on "nikada nije bio organizator bilo kakvih nasilnih akcija i da je uvek podržavao mirno sprovođenje građanskih i političkih sloboda", navodi Ria Novosti.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)