ŠOJGU ODUŠEVIO CELU RUSIJU: Siromašni dečak imao samo jednu želju, Putinov general odmah dao naređenje (VIDEO)

Novosti online

28. 12. 2021. u 14:31

MINISTAR odbrane Sergej Šojgu ispunio je novogodišnju želju siromašnog dečaka u okviru novogodišnje akcije "Drvo želja".

ШОЈГУ ОДУШЕВИО ЦЕЛУ РУСИЈУ: Сиромашни дечак имао само једну жељу, Путинов генерал одмах дао наређење (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Šojgu je sa jelke "ubrao" želju Kirila Ušakova iz sela Gorohovca, koji je zamolio da leti vojnim helikopterom i poseti vojni aerodrom.

Dečakov san su ostvarili piloti eskadrile Zapadnog vojnog okruga, nakon čega su Kiril i njegova sestra Alisa došli na aerodrom Semjazino u Vladimiru, gde im je ispunjena želja.

Šef Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Mihail Mizincev je potom izvestio Šojgua da je naređenje malog Kirila ispunjeno.

- Kiril je na aerodromu i spreman je da sa vama podeli svoje utiske - rekao je Mizincev.

Dečak je putem video-poziva rekao ministru da je leteo helikopterom, gledao borbene avione, jeo ukusnu hranu u pilotskoj menzi i dobio poklone od vojnika. On je potom izrazio želju da ponovo leti, na šta mu je Šojgu obećao da će mu ispuniti i tu želju, ali mu je ponudio da na drugi let povede i roditelje.

- Dobar vam let! Srećna vam Nova godina! Želim vam puno zdravlja i sve najbolje - rekao je Šojgu dečaku.

"Božićno drvo želja" organizovao je Sveruski dobrotvorni projekat "Sanjaj sa mnom". Inicijativu je podržao predsednik Vladimir Putin.

Uoči Nove godine, predstavnici vlasti, biznismeni i predstavnici javnih preduzeća ostvaruju snove dece sa smetnjama u razvoju i iz siromašnih porodica. Akcija se održava četvrti put, a ovo je prvi put da u njoj učestvuje Ministarstvo odbrane. Prema rečima organizatora, za četiri godine je ispunjena čak 21 hiljada želja.

BONUS VIDEO: Tamara Bakić - Manekenka koja je obeležila jednu eru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona