KOD DELTE JE BILO DO 45 ODSTO VIŠE: Britanski naučnici tvrde da je kod omikrona broj hospitalizovanih daleko manji

Tanjug

22. 12. 2021. u 22:34

PREMA istraživanju londonskog Imperijal koledža objavljenom danas, rizik od hospitalizacije za pacijente sa omikron varijantom kovida 19 je 40 do 45 odsto manji nego za pacijente sa delta varijantom.

КОД ДЕЛТЕ ЈЕ БИЛО ДО 45 ОДСТО ВИШЕ: Британски научници тврде да је код омикрона број хоспитализованих далеко мањи

Foto: S. B.

- Generalno, našli smo dokaze o smanjenju rizika od hospitalizacije za omikron u odnosu na delta infekciju, u proseku za sve slučajeve u periodu istraživanja - saopštili su britanski istraživači, prenosi Rojters.

Kako se navodi, njihova studija je analizirala podatke iz potvrđenih slučajeva PCR testom u Engleskoj između 1. decembra. i 14. decembra.

Svetska zdravstvena organizacija još nema dovoljno podataka o novom omikron soju korona virusa da bi saopštila da je on prenosiviji od delta varijante, ali postoje podaci koji ukazuju na to da su stope hospitalizacije niže, saopštila je danas tehnički rukovodilac SZO za kovid 19 Marija Van Kerkove.

Regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge upozorio je da će omikron postati dominantna varijanta u Evropi do početka 2022. godine i da su potrebne još tri do četiri nedelje da bi se utvrdila težina bolesti koju ona izaziva.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije