DRAMATIČNO OBRAĆANJE BORISA DŽONSONA: Situacija je teška, razmatramo sve mogućnosti

Tanjug

20. 12. 2021. u 19:21

PREMIJER Velike Britanije Boris Džonson rekao je danas da razmatra sve mogućnosti kako bi se omikron soj korona virusa držao pod kontrolom jer je situacija u zemlji izuzetno teška, ističući da su shodno tome potrebne nove mere.

ДРАМАТИЧНО ОБРАЋАЊЕ БОРИСА ЏОНСОНА: Ситуација је тешка, разматрамо све могућности

Foto: Tanjug/AP Photo

- Moram da kažem britanskoj javnosti, i to poručujem svima, da nećemo isključiti mogućnost da uvedemo nove mere kako bi zaštitili narod - rekao je Džonson posle sastanka sa članovima Vlade, prenosi agencija Rojters.

Takođe je istakao da je situacija u zemlji "izuzetno teška", kao i da broj hospitalizovanih ljudi zaraženih korona virusom u Londonu naglo raste.

Odgovarajući na pitanje o spekulacijama da će Vlada doneti mere koje će zabraniti druženje u zatvorenom prostoru i ograničiti turizam, Džonson je rekao:

- Mogu da kažem da razmatramo sve mogućnosti, kako bismo omikron soj korona virusa držali pod kontrolom, tako da ništa nećemo isključiti.

BONUS VIDEO: HAOS U LONDONU - Demonstranti pokušavaju da upadnu u zgradu BBC

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAUSTAVITE SE: Guteres - Krajnje je vreme da se zaustavi opasan krug odmazdi na Bliskom istoku