RASTE BROJ ŽRTAVA: Razorna oluja na Filipinima odnela 169 života, strepi se da to nije konačan bilans!

Tanjug

19. 12. 2021. u 21:25

BROJ poginulih u razarajućoj oluji koja je pogodila Filipine u četvrtak, porastao je na 169, prenose danas lokalni mediji pozivajući se na navode policije.

РАСТЕ БРОЈ ЖРТАВА: Разорна олуја на Филипинима однела 169 живота, стрепи се да то није коначан биланс!

Foto: EPA

Strahuje se da bi broj žrtava mogao da poraste zbog klizišta i poplava. Super-tajfuna Rai doneo je sa sobom vetrove brzine od oko 195 kilometara na sat, kada je pogodio jugoistočna ostrva Filipina, prenosi Bi-Bi-Si . Spasilački timovi su scene koje su videli opisali kao potpunu katastrofu.

- Mnoge oblasti nemaju struju, komunikaciju, imaju jako malo pijaće vode. Ima nekih područja koja izgledaju gore nego da su bombardovana u Drugom svetskom ratu - rekao je za Bi-Bi-Si šef filipinskog Crvenog krsta Ričard Gordon.

Više hiljada pripadnika vojske, obalske straže i vatrogasnih službi raspoređeno je delove zemlje koji su najteže pogodođeni kako bi pomogli u pretrazi i spasilačkim naporima. Filipinski predsednik Rodrigo Duterte sproveo je iz vazduha inspekciju područja opustošenih olujom.

Guverner lokalne provincije Bohol Artur Jap ranije je rekao da su najmanje 72 osobe stradale u toj centralnoj filipinskoj provinciji. Vlada Filipina je saopštila da je pogođeno oko 780.000 ljudi, uključujući više od 300.000 stanovnika koji su morali da se evakuišu iz svojih domova.

Najmanje 227 gradova i naselja je izgubilo struju, saopštili su zvaničnici i dodali da su oštećena tri regionalna aerodroma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)