NOVA MERA U SAD: Za putnike na aerodromima kompleti za samotestiranje

t

16. 12. 2021. u 23:51

AMERIČKI Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdili su danas da su počeli sa distribucijom besplatnih kompleta za samotestiranje na kovid-19 putnicima na međunarodnim aerodromima.

НОВА МЕРА У САД: За путнике на аеродромима комплети за самотестирање

Foto: pixabay

CDC je saopštio da je počeo da distribuira komplete u sredu i da ih deli putnicima na aerodromima u Mineapolisu, Majamiju i Čikagu, a da će uskoro distribucija početi i u Dalasu, na aerodromu “Fort Vort”, kao i na još četiri dodatna međunarodna aerodroma, u narednim nedeljama, čije lokacije nisu precizirane, prenosi Rojters.

Kako se navodi, CDC podstiče, ali ne obavezuje, putnike u međunarodnom vazdušnom saobraćaju da urade novi test na kovid-19 po dolasku u SAD.

Prema važećim pravilma, koja su stupila na snagu 6.decembra, zahteva se od gotovo svih putnika koji letovima stižu u SAD, da prilože negativan test na kovid-19, ne stariji od 24 sata od dana putovanja, u prevenciji visoko infektivnog omikron soja.

Bela kuća je 29. novembra zabranila skoro svim stranim državljanima iz osam južnoafričkih zemalja da ulaze u SAD, zbog straha od širenja omikron soja, ali nije proširila ta ograničenja putovanja na sve zemlje, u kojima je nova varijanta do sada otkrivena, navodi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!