ITALIJA POOŠTRAVA MERE PROTIV KORONE: Ograničenja za dolaske iz zemalja EU

Tanjug

15. 12. 2021. u 17:33

ITALIJA će od sutra pooštriti mere ograničenja za dolaske iz zemalja Evropske Unije, zahtevajući da se svi putnici testiraju na korona virus, a da oni koji su nevakcinisani odlaze u petodnevni karantin.

ИТАЛИЈА ПООШТРАВА МЕРЕ ПРОТИВ КОРОНЕ: Ограничења за доласке из земаља ЕУ

Foto: Tanjug/AP

Kako navodi Gardijan, u Italiju je ranije iz drugih zemalja EU moglo da se uđe tako što su putnici morali da pokažu dokaz o vakcinaciji, nedavnom oporavku od virusa ili negativan test.

Ukaz koji je potpisao italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca, "propisuje obavezu negativnog testa na korona virus, pri ulasku za sve koji dolaze iz zemalja Evropske unije", rekao je portparol i dodao da je za nevakcinisane putnike, pored negativnog testa na virus, planiran i petodnevni karantin.

Nove anti-kovid mere, koje će početi da važe od 16. decembra do 31. januara, dolaze u trenutku kada se Evropa bori sa novim talasom zaraze korona virusom i kako novi omikron soj postaje sve jači i prisutniji.

Podaci iz istraživanja sugerišu da dve doze vakcine možda ne pružaju dovoljan nivo zaštite od omikron soja, kao i da je on prenosijiviji od delta soja korona virusa, navodi Gardijan.

Italija je bila prva zemlja EU koja je iskusila veliku epidemiju kovida-19 početkom 2020. godine.

Poslednjih meseci, zemlja je nastojala da kontroliše širenje infekcije tako što je uvela obavezne kovid propusnice, koje su bile neophodne od odlaska na posao do ulaska u restorane.

U Italiji je za protekla 24 sata registrovano više od 20.000 novih slučajeva korona virusa i još 120 smrtnih ishoda.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako izgleda bolesnička soba u kovid bolnici u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...