PRESEO IM BOŽIĆ: Skoro španskih 70 medicanara zarazilo se na proslavi

Tanjug

07. 12. 2021. u 18:17

SKORO 70 medicinskih radnika koji su prisustvovali velikoj božićnoj proslavi u južnoj Španiji zarazilo se korona virusom, saopštile su danas vlasti te zemlje.

ПРЕСЕО ИМ БОЖИЋ: Скоро шпанских 70 медицанара заразило се на прослави

Foto: EPA

Kako prenosi BBC, većina od 68 zaraženih su lekari i medicinske sestre koji rade na odeljenju intenzivne nege u regionalnoj bolnici u Malagi. Zdravstvene vlasti su saopštile da su svi bili na zabavi prošle srede kojoj je prisustvovalo oko 170 ljudi. U saopštenju se dodaje da su zaraženi medicinari u potpunosti vakcinisani, kao i da nemaju nikakve simptome virusa.

U lokalnim izveštajima se navodi da su lekari i medicinske sestre iz drugih odeljenja regionalne bolnice Malage u Andaluziji preraspoređeni kako bi pokrili svoje kolege.

Epidemija je povećala zabrinutost od rizika širenja kovida-19 na društvenim događajima tokom božićnog perioda, a zdravstvene vlasti u Andaluziji savetovale su medicinsko osoblje da ne prisustvuje božićnim zabavama, navodi BBC.

Kao i mnoge evropske zemlje, i Španija je zabeležila porast broja zaraženih koronavirusom poslednjih nedelja, što je izazvalo strah od četvrtog talasa kako se približavaju hladniji zimski meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri