POLICIJSKI PSI TRAŽE DROGU U BRITANSKOM PARLAMENTU: Predsedavajući Donjeg doma pozvao organe reda da istraže navode medija

P. Z. S. / Sputnjik internešnel

07. 12. 2021. u 18:02

PREDSEDNIK parlamenta ser Lindzi Hojl pozvao je tim za drogu nakon što je Sandej tajms objavio priču da je kokain otkriven na 11 od 12 testiranih lokacija - uključujući neke ograničene na one sa posebnim pristupnim propusnicama.

ПОЛИЦИЈСКИ ПСИ ТРАЖЕ ДРОГУ У БРИТАНСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Председавајући Доњег дома позвао органе реда да истраже наводе медија

Foto Tanjug/AP

Policijski psi tragači za drogu primećeni su ispred britanskog parlamenta nekoliko dana nakon štoje objavljena priča o tragovima kokaina u zgradi.

Politički portal za tračeve Guido Fawkes objavio je fotografiju koju je u utorak poslao čitalac, na kojoj se vidi kombi za pse Metropolitan policije parkiran sa otvorenim zadnjim vratima ispred Portcullis House, poslovne zgrade za poslanike preko puta Vestminsterske palate.

Predsedavajući Donjeg doma ser Lindzi Hojl kontaktirao je policiju u nedelju nakon što je Sandej tajms objavio priču.


-Predsednik slupštine je obećao da će pozvati policiju usred sve većeg broja dokaza da se kokain i druge ilegalne supstance koriste u parlamentu, navodi se u saopštenju. -Ser Lindzi Hojl je rekao da će istražiti “kulturu droge” Vestminstera nakon što su tragovi kokaina otkriveni na brojnim mestima dostupnim samo ljudima sa poslaničkim propusnicama.

Tragovi droge pronađeni su u blizini privatnih kancelarija ministra unutrašnjih poslova Priti Patel i premijera Borisa Džonsona.

Konzervativni poslanik Čarls Voker, koji predsedava Odborom za administraciju Donjeg doma, rekao je za medije da će se o pitanju upotrebe droga među parlamentarcima raspravljati u Donjem domu sledeće nedelje.
Ministar policije Kit Malthaus priznao je u ponedeljak da ne bi bio "iznenađen" da neki ljudi u parlamentu koriste drogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri