KURDI UPALI U ZASEDU ISIS: Pobijen veliki broj pešmerga, spaljeno selo

Novosti online

05. 12. 2021. u 22:31

ISIS-ova novinska agencija "Amak" objavila je fotografije nedavnog napada terorističke grupe na selo Kadir DŽidžah u regionu Iračkog Kurdistana.

КУРДИ УПАЛИ У ЗАСЕДУ ИСИС: Побијен велики број пешмерга, спаљено село

Foto: Vikipedija

Tokom napada, koji se dogodio 2. decembra, teroristi ISIS-a su iz zasede napali jedinicu Pešmerga, kurdskog ogranka iračkih oružanih snaga, i napali nekoliko civilnih kuća u selu.

Teroristi su ubili devet pripadnika Pešmerga i ranili petoricu. Poginula su i tri civila, dok je još jedan zadobio povrede. Smrtonosni napad na Kadir DŽidžah bila je jedna od najvećih operacija koju su izvele ćelije ISIS-a u regionu Kurdistana u poslednjih nekoliko godina.

Vršilac dužnosti iračkog premijera Mustafa al-Kazemi obećao je da će snage iračke vlade odgovoriti na napad i počinioce izvesti pred lice pravde.

- Ovaj izdajnički napad neće proći bez pravedne odmazde terorističkim kriminalcima koji su počinili ovaj kukavički čin - rekao je Jehja Rasul, vojni portparol premijera.

Region Kurdistana je uvek bio jedno od najbezbednijih oblasti u Iraku. Sposobnost ISIS-a da prodre u region i izvede tako složen napad je u najmanju ruku alarmantan. Teroristička grupa već neko vreme intenzivira svoje operacije u Iraku.

(SrbijaDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)