RASPLAMSAVA SE SUKOB TURAKA I KURDA: Artiljerijska priprema za novu ofanzivu Ankare

Novosti online

05. 12. 2021. u 21:09

TURSKE snage su 4. decembra obnovile svoje artiljerijske udare na položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF) predvođenih Kurdima u severnoj Raki na severoistoku Sirije.

РАСПЛАМСАВА СЕ СУКОБ ТУРАКА И КУРДА: Артиљеријска припрема за нову офанзиву Анкаре

Foto: Printscreen

Prema novinskoj agenciji "Havar", granatairan je grad Ajn Isa, njegov izbeglički kamp, obližnje selo Saida i nekoliko položaja koji se nalaze duž strateškog autoputa M4. Glavna bolnica Ajn Ise i civilni kamion parkiran u blizini oštećeni su tokom granatiranja. Međutim, nisu prijavljeni nikakvi ljudski gubici.

Kao odgovor na granatiranje, SDF je gađao dva turska položaja, jedan severno od Ajn Ise i drugi severno od Saide. Dan ranije, turske snage su izvele slične artiljerijske udare na položaje SDF-a na severu Rake. Militanti koje podržava Turska takođe su napali položaje grupe u predgrađu Saide.

Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Turske snage očigledno pokušavaju da započnu eskalaciju u selima severne Rake, verovatno da bi opravdale operaciju protiv SDF-a. Poslednjih nekoliko meseci turska vojska i njeni saveznici militanti pripremali su se za pokretanje operacije velikih razmera protiv te grupe u severnoj i severoistočnoj Siriji, prema brojnim izveštajima.

(SrbijaDanas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024