FEJSBUK NAPUŠTA JEDAN OD DIREKTORA: Razvijao kripto valutu i aplikaciju za digitalni novčanik

Tanjug

30. 11. 2021. u 22:48

DIREKTOR u finansijsko-tehnološkom sektoru Fejsbuka, Dejvid Markus, saopštio je danas da napušta ovu kompaniju krajem godine kako bi počeo da radi na nečem novom.

ФЕЈСБУК НАПУШТА ЈЕДАН ОД ДИРЕКТОРА: Развијао крипто валуту и апликацију за дигитални новчаник

Foto: Depositphotos

Markus je nadgledao napore Fejsbuka da razvije kripto valutu poznatu kao "Diem" i aplikaciju za digitalni novčanik pod nazivom “Novi”, a njegov odlazak predstavlja izazove za finansijsko-tehničku jedinicu kompanije, navodi Rojters.

Izvršni direktor Mark Zakerberg je zahvalio Markusu na njegovom doprinosu razvoju Diema i drugim velikim razvojnim projektima kompanije.

- Ne bismo imali tako veliki zamah sa Diemom bez vašeg rukovodstva i zahvalan sam što ste od Meta napravili mesto gde pravimo velika ulaganja - poručio je Zakerberg.

Markus se pridružio Fejsbuku iz Pejpala 2014. godine i vodio je Fejsbuk mesindžer, pre nego što je prešao na rad na finansijskim alatima.

Fejsbuk, koji je prošlog meseca promenio korporativno ime u Meta, smanjio je globalne planove za Diem, projekat ranije poznat kao Libra, nakon zabrinutosti regulatora da bi servis mogao da dobije previše kontrole nad novčanim sistemom, omogući kriminal i naruši privatnost korisnika.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)