DESETINE AVIONA VEŽBAJU BOMBARDOVANJE RUSIJE Lukašenko: NATO je opasno intenzivirao aktivnosti, postoji namera iza toga

Tanjug

29. 11. 2021. u 10:36

ZEMLJE članice NATO-a su intenzivirale svoje vojne aktivnosti u blizini granica Rusije i Belorusije, i prebacile su dodatne snage i naoružanje na granicu republike, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

ДЕСЕТИНЕ АВИОНА ВЕЖБАЈУ БОМБАРДОВАЊЕ РУСИЈЕ Лукашенко: НАТО је опасно интензивирао активности, постоји намера иза тога

Foto: RIA.ru

- Kao što je izjavio ruski ministar odbrane (Sergej Šojgu), desetine aviona lete blizu ruskih granica i vežbaju bombardovanje. Rečeno je da vežbaju izvođenje nuklearnog napada na Rusiju. Takođe, grade se putevi na susednim teritorijama, a vojska je vrlo svesna svega toga u trenutku kada se istovremeno održavaju masovne vežbe sa prebacivanjem dodatnih trupa koje broje desetine hiljada ljudi na našu granicu - izjavio je Lukašenko, a prenosi ruska agencija Tass.

On je dodao da se ovo ne radi "uzalud" i da postoji neka namera iza toga, prenela je beloruska agencija Belta.

Beloruski ministar odbrane Viktor Krenjin je takođe optužio vojnu alijansu NATO-a za izgradnju ofanzivnih kapaciteta u blizini granica njegove zemlje, navodi agencija Rojters, pozivajući se na Beltu.

Litvanija je juče saopštila da NATO treba da proceni svoj stav prema Belorusiji, čija vojska, kako je saopštio zvanični Viljnus, postaje sve integrisanija sa ruskim oružanim snagama.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)