ŠTA ĆE BITI AKO NATO UPADNE U BELORUSIJU? Ruski senator o strašnom scenariju: "Brzo ćemo ugasiti to"

Novosti online

28. 11. 2021. u 19:29

U SLUČAJU da NATO pakt povredi teritorijalni integritet Belorusije, Moskva će pružiti pomoć Minsku, rekao je za RIA Novosti senator Vladimir Džabarov, prvi zamenik direktora Međunarodnog komiteta Saveta Federacije.

ШТА ЋЕ БИТИ АКО НАТО УПАДНЕ У БЕЛОРУСИЈУ? Руски сенатор о страшном сценарију: Брзо ћемо угасити то

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Depositphotos

Iz Saveta bezbednosti Belorusije podsetili su susedne zemlje da ako žele da uvuku NATO u sukob, iza Minska će stati saveznik – Rusija.

- Rusija će podržati Belorusiju u slučaju kršenja teritorijalnog integriteta te zemlje od strane NATO-a, pošto je Minsk saveznica i član ODKB-a - rekao je Džabarov i naglasio da će takva akcija biti preduzeta "ako Minsk zatraži pomoć".

- Ako dođe do prave invazije, nećemo je zanemariti - rekao je Džabarov.

On kaže da takav razvoj događaja neće dovesti do vojne konfrontacije.

- Ovo neće biti rat, već sukob koji će Rusija brzo "ugasiti" - rekao je Džabarov.

Džabarov je takođe naglasio da je NATO u najvećem riziku, jer će odmazda na agresiju Alijanse izazvati oštro negodovanje u Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)