BELORUSIJA NEĆE OSTATI PO STRANI! Lukašenko poslao jasnu poruku o mogućem sukobu Rusije i Ukrajine

Novosti onlajn

29. 11. 2021. u 10:35

ZAPADNE države su iznele tezu da Rusija ima plan da napadne Ukrajinu, saopštio je predsednik Belorusije Aleksandra Lukašenko i pozvao ih da to i dokažu.

БЕЛОРУСИЈА НЕЋЕ ОСТАТИ ПО СТРАНИ! Лукашенко послао јасну поруку о могућем сукобу Русије и Украјине

Foto: EPA-EFE/DAVID HECKER/Shamil Zhumatov/Pool Photo via AP/Vikipedija

- Još jednom naši "partneri", kao ih nazivaju u Rusiji, naši rivali, neprijatelji pokušavaju da podignu Rusiju. Zato su i smislili tezu da Rusija namerava da napadne Ukrajinu. Ako namerava - stavite činjenice na sto i potvrdite ovu tezu - rekao je Lukašenko na sednici za pitanja koja se tiču bezbednosti.

On je dodao da Zapad koristi migrante za obuzdavanje beloruske vojske u slučaju konflikta sa Rusijom. On je upozorio da, ako dođe do sukoba na rusko-ukrajinskoj granici ili u Donbasu, beloruska vojska neće ostati po strani.

- Oni se, verovatno, brinu što je kod nas smanjen dotok migranata, jer su koristili te ljude da reše svoje unutrašnje probleme i drže nas u neizvesnosti. Oni odlično znaju: ako Ukrajina samo pokuša da izazove rat sa Rusijom, Belorusija neće ostati po strani, zato belorusku vojsku treba obuzdavati, držati na zapadnoj granici - rekao je beloruski predsednik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)