BESA TRANSU ODUZETA DOZVOLA ZA RAD: Autobus u kome je izgorelo 45 ljudi nije imao licencu

Tanjug

24. 11. 2021. u 22:38

AUTOBUS u vlasništvu „Besa Trans BTB“ koje je izgorelo u Bugarskoj nije bilo licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza ,pa je ovom preduzeću danas oduzeta dozvola za rad, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Severne Makedonije.

БЕСА ТРАНСУ ОДУЗЕТА ДОЗВОЛА ЗА РАД: Аутобус у коме је изгорело 45 људи није имао лиценцу

Foto: Profimedia

Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća „Besa Trans BTB“ koje je izgorelo u Bugarskoj na autoputu “Struma,” u nesreći u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povređeno, nije bilo licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans BTB", ali da izgorelog autobusa nema među registrovanim vozilima.

„U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posledice, firma „Besa Trans BTB-u se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje delatnosti", navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.

Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću "Besa trans".

BONUS VIDEO: SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA PUTU NIŠ-DOLJEVAC: Dvoje poginulih u sudaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)