U MAKEDONSKOM AUTOBUSU BILI KANISTERI SA GORIVOM? Stručnjak o uzroku tragedije, vatra buknula u prednjem delu (FOTO)

Novosti online

23. 11. 2021. u 10:36

STRUČNJAK za motore sa unutrašnjim sagorevanjem Vasko Pirgov, koji je među prvima stigao na mesto nesreće u Bugarskoj gde je izgoreo makedonski autobus, objasnio je kako je došlo do nesreće.

У МАКЕДОНСКОМ АУТОБУСУ БИЛИ КАНИСТЕРИ СА ГОРИВОМ? Стручњак о узроку трагедије, ватра букнула у предњем делу (ФОТО)

Foto: Tanjug/Profimedia

- Autobus je izgubio kontrolu nakon što je pukla prednja desna guma, došlo je do izlivanja goriva, i pošto je grejanje autobusa radilo, izbio je požar. Vatra je buknula u prednjem delu autobusa, pošto je zadnji deo vozila očuvan - rekao je Pirgov.

On kaže da je vozač očigledno imao kanistere pune goriva, verovatno dizela, pored prednjih sedišta, što je izazvalo eksploziju i autobus se zapalio.

Drugi stručnjak rekao je bugarskim medijima da je vozač prešao 350 km od turske granice do mesta nesreće za samo četiri sata, praveći jednu pauzu noću, što sugeriše da je putovao velikom brzinom.

Najmanje 46 ljudi poginulo je kada se zapalio autobus severnomakedonskih tablica na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj.

Nesreću je preživelo sedmoro putnika, koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze van životne opasnosti.

Većina žrtava nesreće su građani Severne Makedonije, saopštio je ranije zvaničnik ambasade Severne Makedonije u Sofiji, dok je premijer Zoran Zaev rekao da među poginulima ima i državljana Srbije.

Među poginulima je i 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Autobus, koji se vraćao iz Istanbula, sinoć oko 9 sati prešao je granicu na prelazu Kapetan Andrejevo, a bugarski mediji su preneli da se nesreća dogodila jutros oko 3 sata na auto-putu Sofija—Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

BONUS VIDEO: ZAPALIO SE AUTOMOBIL U POKRETU - Incident na Zvezdari, u Ulici Milana Rakića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)