OTKRIVEN MOGUĆI UZROK TRAGEDIJE: Tela svih poginulih u makedonskom autobusu imala teške opekotine, oglasili se nadležni (FOTO/VIDEO)

Novosti online

23. 11. 2021. u 08:25

KAO moguće uzroke nesreće makedonskog autobusa u Bugarskoj, direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je "grešku vozača ili zasada neutvrđenu tehničku neispravnost" vozila, javila je agencija MIA.

ОТКРИВЕН МОГУЋИ УЗРОК ТРАГЕДИЈЕ: Тела свих погинулих у македонском аутобусу имала тешке опекотине, огласили се надлежни (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov rekao je da je zaštitna ograda auto-puta probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posledica kontakta vozila sa ogradom.

Najmanje 46 ljudi poginulo je kada se zapalio autobus severnomakedonskih tablica na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj.

Nesreću je preživelo sedmoro putnika, koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze u stabilnom stanju, izjavio je jedan zvaničnik službe hitne pomoći.

Ministar Raškov je u međuvremenu izjavio da je ustanovljeno da su tela svih poginulih imala teške opekotine, preneo je Bi-Bi-Si.

Iz Skoplja je stigla potvrda da se premijer Severne Makedonije Zoran Zaev uputio u Bugarsku i da su sa njim krenuli ministar zdravstva Venko Filipče i ministar spoljnih poslova Bujar Osmani.

Zaev je potvrdio da su se ka Bugarskoj uputili i pripadnici severnomakedonskih nadležnih službi, a bugarska BTA je javila da su i bugarski predsednik Rumen Radev i premijer Stefan Janev na mestu tragične nesreće.

Janev je potvrdio novinarima da je istraga u toku i uputio je izraze saučešća porodicama nastradalih.

- Dogodila se strašna tragedija, nemam ništa dobro da kažem. Ostavimo istražne organe da obave svoj posao - poručio je Janev.

Većina žrtava nesreće su građani Severne Makedonije, saopštio je ranije zvaničnik ambasade Severne Makedonije u Sofiji, a agencija MIA prenela je da je među poginulima i 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Autobus, koji se vraćao iz Istanbula, sinoć oko 9 sati prešao je granicu na prelazu Kapetan Andrejevo, a bugarski mediji su preneli da se nesreća dogodila jutros oko 3 sata na auto-putu Sofija—Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Na ovom delu auto-puta dogodila se teška saobraćajna nesreća 1996. godine, u kojoj je poginulo 16 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave