MOSKVA PODSEĆA SAD NA NEPLAĆENI DUG?! Ruski pukovnik o tvrdnjama admirala Popova o podmornici Kursk

Novosti online

22. 11. 2021. u 15:50

ADMIRAL Vjačeslav Popov, bivši komandant ruske Severne flote, tvrdi da je ruska nuklearna podmornica Kursk 2000. godine potonula nakon sudara sa NATO podmornicom, a stigao je i odgovor penzionisanog ruskog pukovnika Viktora Baraneca.

МОСКВА ПОДСЕЋА САД НА НЕПЛАЋЕНИ ДУГ?! Руски пуковник о тврдњама адмирала Попова о подморници Курск

Foto: Depositphotos/Printscreen

Barancu nije sasvim jasno zašto je admiral baš sada odlučio da ponovo pokrene ovo pitanje. On ne isključuje da je do toga moglo doći zbog pogoršanih odnosa Rusije i SAD.

Zato je Moskva, kroz usta Popova, odlučila da podseti svet na neplaćeni „dug”. On je naglasio da su stručnjaci u prošlosti bili ozbiljni po pitanju verzije o umešanosti Zapada u pogibiju ruskih mornara, tako da je Popov možda u pravu u svojim nagađanjima.

- SAD nisu negirale prisustvo svoje podmornice u zoni tragedije, koja je, inače, istog dana odjurila u jednu od luka u Norveškoj na popravku - kaže Baranec za RIA FAN.

Popov je ranije rekao da je podmornica NATO-a pratila podmornicu Kursk i previše joj se približila, usled čega je došlo do sudara. Prema zvaničnoj verziji, uzrok tragedije bila je eksplozija torpeda na brodu i naknadna detonacija municije.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)