PRED OPŠTI "LOKDAUN": Antivakseri i antikoronaši sutra protestuju u centru Beča

Tanjug

19. 11. 2021. u 22:08

DVA dana pred opšti lokdaun, koji stupa na snagu od ponedeljka, antivakseri i protivnici korona mera organizuju sutra proteste u centru Beča.

ПРЕД ОПШТИ ЛОКДАУН: Антиваксери и антикоронаши сутра протестују у центру Беча

Foto: Printscreen

Planirano je više povorki koje će se kretati kroz centar grada sa više hiljada učesnika, među kojima i desničarskih ekstremista.


Na najveći protest pozvala je Slobodarska partija Austrije (FPO), koja će se okuputi na trgu Heldenplac odakle će se kretati centralnom ulicom Beča Ringom.

Organizatori protesta očekuju najmanje 10.000 učesnika.

Jedna druga povorka kretaće se Ringom do Heldenplaca, a organizatori očekuju oko 3.000 učesnika.

Pored FPO i jedan od prvih antikoronaša u Austriji Martin Ruter pozvao je svoje pristalice preko društvenih mreža.

Policija očekuje visok stepen mobilizacije, a upozorava I na učešće ekstremnih desničara, kao na ranijim protestima u prvoj polovini ove godine.

Istovremeno Ministarstvo unutrašnih poslova ukazuje da postoje aktivnosti mobilizacije u krugovima desničarskih “Identitarista”, ali I scene huligana.

Koliko će u subotu stvarno biti demonstracija za sada policija ne zna, kazao je portparol bečke policije Markus Ditrih agenciji APA dodajući da je taktika prijavljivanje više skupova kojom se želi otežati delovanje policije.

Policija će u subotu u centru grada imati, kako je najavila, više od 1.300 čuvara reda.

Učesnici protesta, prema važećim epidemiološkim merama, moraće da nose FFP2 maske, što će policija i kontrolisati, najavljeno.

Takođe će se posebno kontrolisati autobusi za koje važi 2G » pravilo pa putnici koji nisu vakcinisani ili preležali kovid neće moći da putuju.

Za očekivati je da se učesnici protesta neće pridržavati epidemioloških mera, pa je moguće da će doći do čarki sa čuvarima reda.


 

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!