TRAMP DISCIPLINUJE REPUBLIKANCE: Planovi za preuzimanje Kongresa i povratak 2024. godine

D. D. S.

17. 11. 2021. u 14:30

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp planira veliki povratak na izborima 2024. godine, zbog čega sve više "disciplinuje" Republikansku stranku i preti odmazdom konzervativcima u Predstavničkom domu i Senatu, koji su podržali infrastrukturni plan aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, koga uprkos tome podržava tek 41 odsto Amerikanaca.

ТРАМП ДИСЦИПЛИНУЈЕ РЕПУБЛИКАНЦЕ: Планови за преузимање Конгреса и повратак 2024. године

Foto: AP Photo/Tony Dejak

Većina ispitanih veruje da se nedovoljno fokusira na pitanja koja su njima najbitnija, što Tramp vidi kao šansu da republikanci najpre preuzmu Kongres na izborima iduće godine, a on sam se vrati u Belu kuću 2024. Svaki od zastupnika koji je glasao za Bajdenov plan, prema Trampovim pretnjama, dobiće protivkandidata u svojoj izbornoj jedinici, kojeg će Tramp podržati kako bi uklonio nelojalnog prestupnika.

Naziva ih RINO - oni koji su republikanci samo po imenu. Jedan od ključnih kriterijuma po kojima Tramp ocenjuje odanost članova stranke jeste priznaju li Bajdena kao pobednika izbora. Istovremeno, zakoni doneti u Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Viskonsinu i Teksasu ciljaju što je više moguće da smanje izlaznost glasača u sredinama sa demokratskim glasačima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere