NOVA ODLUKA: Apelacioni sud zasad blokirao objavu Trampovih dokumenata

Tanjug

12. 11. 2021. u 08:48

AMERIČKI Apelacioni sud privremeno je odbio zahtev istražnih organa Kapitola, koji su zatražili pristup dokumentima iz Bele kuće bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

НОВА ОДЛУКА: Апелациони суд засад блокирао објаву Трампових докумената

Foto: EPA

Odluka je doneta dva dana nakon što je sud naložio da se dokumenti predaju kongresnom komitetu zaduženom za istragu, preneo je Bi-Bi-Si.

Poslanici pokušavaju da saznaju da li je Tramp znao da će doći do nereda u kojima je stradalo pet osoba.

Njegove pristalice su upale u zgradu Kongresa 6. januara, kada je na programu bilo potvrđivanje izbornih rezultata.

Tramp je odbio da prizna poraz na predsedničkim izborima od Džozefa Bajdena, tvrdeći da je došlo do velike izborne prevare.

Istraživanje sprovodi komitet koji je odredio Predstavnički dom, u kojem većinu imaju demokrate.

Panel želi da vidi telefonske razgovore, ulaske posetioca i ostale dokumente Bele kuće koje bi mogle da daju više detalja o događajima koji su doveli do napada na Kongres.

Međutim, u četvrtak Apelacioni sud u Vašingtonu je privremeno zaustavio odluku nižeg suda da se predaju dokumenta do petka.

Apelacioni sud je naveo da će odrediti novo saslušanje za 30. novembar, a slučaj će biti dodeljen trojici sudija koji će biti nasumično odabrani, prema američkim medijama.

Nakon nereda na Kapitolu uhapšeno je više od 670 demonstranata.


BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi