DŽO BAJDEN PRIZNAO OZBILJAN PROBLEM: Amerika ima novi prioritet broj jedan

Tanjug

10. 11. 2021. u 22:16

DANAS je u Sjedinjenim Državama objavljeno da je indeks potrošačkih cena, ključna mera inflacije, u oktobru porastao za 6,2 posto.

ЏО БАЈДЕН ПРИЗНАО ОЗБИЉАН ПРОБЛЕМ: Америка има нови приоритет број један

Foto: EPA

Taj podatak šokirao je stručnu javnost i političare te se po prvim reakcijama čini da je došlo do preokreta u dosadašnjoj javnoj retorici prema kojoj je inflacija samo privremenog, prelaznog karaktera...

Stručnjaci procenjuju da će američke Federalne rezerve nakon ovog podatka morati da dižu kamate puno ranije nego što su najavljivali - prenose agencije.

Po prvi put i američki predsednik Džozef Bajden morao je javno priznati da inflacija postaje ozbiljan problem. Proglasio je zaustavljanje inflacije „top prioritetom“.

- Dao sam nalog mom Nacionalnom ekonomskom savetu da pronađe način za snižavanje tih troškova, te zatražio od Federalne trgovinske komisije da spreči bilo kakvu tržišnu manipulaciju ili nameštanje cena - rekao je Bajden.

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)