MASKOV PORAZ: Akcije "Tesle" jutros pale za osam odsto i sve zbog jedne rečenice

Tanjug

08. 11. 2021. u 10:25

AKCIJE "Tesla" koje kotiraju na berzi u Frankfurtu pale su za 8,0 odsto jutros na ranom trgovanju, nakon ankete glavnog izvršnog direktora kompanije Ilona Maska na Tviteru o tome da li da proda jednu desetinu vlasničkog udela u tom preduzeću.

МАСКОВ ПОРАЗ: Акције Тесле јутрос пале за осам одсто и све због једне реченице

Ilon Mask / Foto AP

Mask, trenutno najbogatiji čovek na svetu, napisao je u subotu na Tviteru da će prodati 10 odsto njegovih akcija u "Tesli" ako korisnici ove društvene mreže podrže taj predlog.

Više od 3,5 miliona Maskovih pratilaca na Tviteru uključilo se u anketu, a njih 57,9 odsto je zaokružilo odgovor "da", prenosi Rojters. "Tesline" akcije u Frankfurtu pale su za 7,9 procenata na 980 evra na trgovanju u 7.31 časova po srednjoevropskom vremenu. Na Njujorškoj berzi akcije ove kompanije su u 2021. godini zabeležile rast od 73,2 posto, u odnosu na indeks Nasdak Kompzit koji je povećao vrednost za 23,9 procenata u dosadašnjem toku godine.

Američka TV stanica CNBC izveštava da se Mask suočava s porezom od preko 15 milijardi dolara u narednih nekoliko meseci, što je verovatno pravi razlog zbog kojeg prodaje akcije.

- Bez obzira na rezultate ankete, Mask će najverovatnije početi prodaju više miliona svojih akcija u ovom kvartalu. Razlog je predstojeći poreski račun od više od 15 milijardi dolara - navodi taj medij.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Fejsbuk zabranio širenje "najveće teorije zavere na svetu"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju