OČAJNI RODITELJI I DALJE TRAGAJU ZA SVOJOM BEBOM: Predali dete vojniku na aerodromu u Kabulu - nakon toga mu se gubi svaki trag (VIDEO)

Novosti onlajn

06. 11. 2021. u 15:30

DOK se rulja gurala ispred kapije aerodroma u Kabulu, tog 19. avgusta, pokušavajući da se probije i ukrca na avione, kako bi izbegla odmazdu talibana koji su zauzeli Avganistan, očajni roditelji predali su dvomesečnog dečaka američkom vojniku koji je stajao na ogradi iza bodljikave žice, kako bi je spasili.

ОЧАЈНИ РОДИТЕЉИ И ДАЉЕ ТРАГАЈУ ЗА СВОЈОМ БЕБОМ: Предали дете војнику на аеродрому у Кабулу - након тога му се губи сваки траг (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tviter/@SkyNews

Kapija je bila samo pet metara dalje, ali kada su se probili unutra, Sohaija nigde nije bilo.

SAD zvaničnici koji su upoznati sa situacijom izjavili su da su sve službe obaveštene i da traže dete, prenosi news18.com.

Odluka koju su roditelji doneli dok ih je masa gnječila, zajedno sa još četvoro njihove dece, došla je u trenutku i Mirza Ali Ahmadi i njegova žena Suraja, predali su svoje dete vojniku koji ih je, preko ograde pitao da li su dobro.

Upravo tada, talibani su počeli da guraju stotine ljude dalje od kapije i porodici je bilo potrebno više od pola sata da uđe u aerodrom, a kada su uspeli, njihovo dete više nije bilo tu.

Mirza Ali, koji je, kako kaže, 10 godina radio kao obezbeđenje za Američku ambasadu, počeo je da ispituje sve službenike o tome gde je njegov sin.

Jedan komandant mu je rekao da je aerodrom previše opasan za decu i da su ga možda odveli na mesto predviđeno za njih, ali kada je komandant odveo porodicu tamo, nije bilo nikoga.

Pitao sam svakog službenika i svakog vojnika da li zna gde je moje dete

- On je svuda išao sa mnom tražeći mog sina - Mirza Ali je rekao da nikada nije saznao kako se komandir zove, jer ne govori engleski i oslanjao se na kolege Avganistance iz ambasade da mu pomognu da komunicira sa čovekom.

On je izjavio da je pričao sa više od 20 ljudi. Pitao sam svakog službenika i svakog vojnika koga sam video, da li zna gde je moje dete - dodao je on.

Jedan od službenika mu je rekao da je Sohai možda već evakuisan, jer nemaju resurse da čuvaju decu na aerodromu.

Mirza Ali (35), njegova žena Suraja (32), i njihova ostala deca koja se starosti 17, 9, 6 i tri godine, evakuisani su u Katara, odakle su prebačeni u Nemačku, a sada se nalaze u Americi, u Teksasu, sa ostalim izbeglicama, gde čekaju da im bude određeno gde će se nastaniti.

Mirza Ali je rekao da oni nisu bili jedini roditelji koji su pokušavali da spasu svoje dete tako što će ga dati vojnicima, ali nikada nisu ni sanjali da će njihov sin nestati.

Kako kaže, njegovi dani su se stopili u jedan, dok svakome koga vidi govori o Sohaiju i pita ih da li znaju nešto. Bezbroj službenika i Američkih zvaničnika je molio da mu pomognu.

- Svi obećaju da će učiniti sve što mogu, ali to su samo obećanja - kaže on.

Grupa koja pruža pomoć izbeglicama iz Avganistana napravila je znak na kome piše "Nestala beba", sa likom Sohaija i ona kruži širom njihove mreže, u nadi da će neko prepoznati dete.

Suraja je rekla da stalno plače i da joj je teško da se brine o ostaloj deci.

- Stalno mislim na njega. Svi članovi moje porodice, kada se čujemo, kažu da ne brinem, da je Bog dobar i da će pronaći mog sina - izjavila je slomljena majka.

(Telegraf)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Talibani snimili kako likvidiraju šefa policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba