PODMORNICE KRCATE KOKAINOM: Ratna mornarica zaplenila 7,41 tonu droge u Kolumbiji, narko karteli ostali bez 249 miliona dolara! (FOTO)

Novosti online

06. 11. 2021. u 00:59

RATNA mornarica Kolumbije presrela je tri podmornice i motorni čamac i zaplenila 7,41 tonu kokaina u državnim i međunarodnim vodama.

ПОДМОРНИЦЕ КРЦАТЕ КОКАИНОМ: Ратна морнарица запленила 7,41 тону дроге у Колумбији, нарко картели остали без 249 милиона долара! (ФОТО)

Foto: Tviter/ Armada de Colombia

U saopštenju Mornarice navodi se da su izvršene četiri operacije presretanja.

- U četiri operacije izvršene u državnim i međunarodnim vodama zaplenjeno je ukupno 7.410 kilograma kokaina, kao i tri podnmornice i motorni čamac. To je nanelo štetu od 249 miliona dolara organizacijama koje prodaju drogu - ističe se u saopštenju.

Oko 5,5 tona kokaina zaplenjeno je iz dve podmornice blizu ostrva Malpelo u Tihom okeanu. Operacija je izvršena u saradnji sa Zajedničkom specijalnom komandom SAD, a privedena su po tri državljanina Ekvadora i Kolumbije, javio je Sputnjik.

Više od 90 odsto svetskih plantaža kokaina nalazi se u Kolumbiji, Peruu i Boliviji, što te zemlje čini ključnim za krijumčarenje droge na međunarodnom nivou.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri