FRANCUSKO-BRITANSKI RIBARSKI RAT: Bone – Sankcije Londonu neće se primenjivati do četvrtka

Tanjug

02. 11. 2021. u 01:01

PLANIRANE francuske trgovinske sankcije Velikoj Britaniji zbog sukoba oko dozvola za ribolov neće biti primenjene pre sastanka francuskog ministra evropskih poslova Klemena Bonea sa britanskim ministrom za Bregzit Dejvidom Frostom u Parizu u četvrtak, izjavio je danas Bone.

ФРАНЦУСКО-БРИТАНСКИ РИБАРСКИ РАТ: Боне – Санкције Лондону неће се примењивати до четвртка

Foto Tanjug/AP

- U interesu dijaloga mere koje je objavila i pripremila Francuska neće se primenjivati pre ovog sastanka i ispitivanja novih britanskih odgovora na izdavanje dozvola za ribolov - rekao je Bone, preneo je Rojters.

Foto Tanjug/AP

Francuska je prethodno saopštila da će primenjivati sankcije prema Britaniji vezane za dozvole za ribolov od 2. novembra.

I predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je ranije danas da je Francuska iznela novi predlog za ublažavanje spora sa Britanijom oko prava na ribolov i da će se razgovori između dve strane nastaviti sutra, posle roka koji je Pariz ranije odredio za uvođenje sankcija.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MEDVEDEV PORUČIO ZAPADU: Još niko nije ubrao letinu preko interneta, sankcije su bezvredne kad je reč o energentima i hrani