DOZA ĆE KOŠTATI DESET EVRA: Francuski proizvođač Sanofi radi na novoj vakcini - "Cena će biti pristupačna"

Tanjug

28. 10. 2021. u 18:49

VAKCINA protiv korona virusa koju francuski proizvođač lekova Sanofi razvija sa britanskim partnerom Glakso Smit Klajnom imaće pristupačnu cenu od 10 evra, rekao je danas izvršni direktor te kompanije Tomas Trijumf.

ДОЗА ЋЕ КОШТАТИ ДЕСЕТ ЕВРА: Француски произвођач Санофи ради на новој вакцини - Цена ће бити приступачна

Foto: Depositphotos

Francuska farmaceutska kompanija Sanofi nada se povratku u trku nakon što je zaostala za rivalima u proizvodnji vakcina protiv korona virusa i očekuje da će imati kompletne rezultate masovnih ispitivanja svoje vakcine do kraja ove godine, navodi Rojters.

Izvršni direktor kompanije je rekao da im je cilj da proizvode "praktičnu, univerzalnu" vakcinu koja bi mogla da se koristi i kao buster doza uz vakcine koje postoje već na tržištu.

On je dodao da će vakcine imati pristupačnu cenu od 10 eura.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković