POLJACI ŠALJU "LEOPARDE" NA GRANICU! Lukašenko se odmah oglasio - "Imamo i mi šta da rasporedimo, a Rusi pogotovo!"

Novosti online

28. 10. 2021. u 11:58

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da će Belorusija oštro reagovati u slučaju gomilanja stranih trupa na zapadnim granicama zemlje.

ПОЉАЦИ ШАЉУ ЛЕОПАРДЕ НА ГРАНИЦУ! Лукашенко се одмах огласио - Имамо и ми шта да распоредимо, а Руси поготово!

Foto: EPA-EFE/DAVID HECKER/Shamil Zhumatov/Pool Photo via AP/Vikipedija

- Poljaci će se na našim granicama boriti protiv migranata tenkovima "Leopard"! Kako ćete se boriti tenkovima protiv civila - ne znam. Oni samo traže bilo kakav izgovor da rasporede trupe na naše granice, na granice savezne države (Rusije i Belorusije). Svi to vidimo i, naravno, vrlo oštro ćemo reagovati na to. Sačekaćemo još malo i upozorićemo ih. A imamo i mi šta da rasporedimo na granicama. A Ruska Federacija pogotovo. Delovaćemo oštro, bez obzira na kritike sa njihove strane - rekao je Lukašenko, piše Sputnjik Belorusija.

Ranije je objavljeno da poljske vlasti planiraju da pošalju 2,5 hiljade vojnika kao pomoć graničarima, koji se nalaze pod naletom ilegalnih migranata. Pored pešadije, u pogranični grad Bjala Podlaska stižu i pojačanja u vidu tenkova "Leopard" iz sastava 10. oklopne brigade.

Lukašenko je naložio svom pomoćniku, inspektoru za oblast Grodno Juriju Karajevu, da pomno prati situaciju na granicama zemlje.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: DOSIJE - Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju