SEKRETAR SAVETA BEZBEDNOSTI UPOZORAVA: Pojedini nuklearni objekti u Centralnoj Rusiji bili su meta sajber-napada

Novosti onlajn

27. 10. 2021. u 17:49

POJEDINI nuklearni objekti u Centralnoj Rusiji bili su meta sajber-napada, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

СЕКРЕТАР САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УПОЗОРАВА: Поједини нуклеарни објекти у Централној Русији били су мета сајбер-напада

Foto Depositphotos

Prema njegovim rečima, u poslednje tri godine u Centralnom federalnom okrugu registrovano je više od 11.500 opasnih kompjuterskih napada, a ove godine njihov rast je premašio 15 odsto.

- Među objektima napada su informacioni resursi organa vlasti i lokalnih samouprava, preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, energetike, uključujući nuklearnu, kao i obrazovne institucije - rekao je Patrušev.

Kako je istakao, situacija u sajber-prostoru i dalje je teška, između ostalog i zbog aktivnosti stranih obaveštajnih službi.

U Centralnoj Rusiji nalaze se Kalinjinska, Novovoronješka, Smolenska i Kurska nuklearna elektrana.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Fejsbuk zabranio širenje "najveće teorije zavere na svetu"

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju