KOPIRAJU RUSKO ORUŽJE, PA SE HVALE: Kako je "Verba" postala "Pjorun" (VIDEO)

Novosti online

24. 10. 2021. u 15:41

PORTAL "Difens 24" objavio je članak o navodnoj nadmoći poljskog naoružanja nad ruskim. Istovremeno, autor članka Maksimilijan Dure priznao je da u proizvodnji prenosnih protivavionskih raketnih sistema Varšava primenjuje rusko iskustvo.

КОПИРАЈУ РУСКО ОРУЖЈЕ, ПА СЕ ХВАЛЕ: Како је Верба постала Пјорун (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/COMBAT APPROVED

- Niko u Poljskoj ne krije da su prenosni protivavionski raketni sistemi nastali na osnovu znanja koja su poljski instruktori i inženjeri stekli prilikom testiranja ruskih protivavionskih mehanizama - navodi se u materijalu.

Autor je uporedio poljski sistem "Piorun" i rusku "Verbu". Prema njegovom mišljenju, Moskva i Varšava se "takmiče u kvalitetu naoružanja".

Najsavremeniji prenosni protivvazduhoplovni raketni sistemi tipa "Verba" su širokoj javnosti predstavljeni na forumu "Armija 2015". U borbenoj efikasnosti značajno prevazilazi komplekse prethodnih generacija.

Ruski sistem "Verba" ima trospektralnu glavu za navođenje, što omogućava da efikasno pogađa mete poput bespilotnih letelica. Domet gađanja tog ruskog oružja je šest kilometara, a može da pogodi metu sa visine 3,5 kilometara.

(Sputnjik)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)