DRAMA IZNAD CRNOG MORA: Ruski "suhoji" oterali američke bombardere

Novosti online

20. 10. 2021. u 09:56

DVA ruska lovca Su-30 pratila su iznad Crnog mora dva američka strateška bombardera B-1B koja su letela prema ruskoj granici, zbog čega su američki piloti promenili kurs, saopštio je Nacionalni centar za odbranu Ministarstva odbrane Rusije.

ДРАМА ИЗНАД ЦРНОГ МОРА: Руски сухоји отерали америчке бомбардере

Foto: printskrin jutjub

Kako je precizirano u saopštenju, ruski radari su 19. oktobra otkrili iznad Crnog mora ciljeve koji su se približavali granicama Rusije.

- Radi identifikovanja vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Rusije, u vazduh su podignuta dva lovca Su-30 iz sastava dežurnih snaga pomorske avijacije i protivvazdušne odbrane Crnomorske flote. Posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušne ciljeve kao dva supersonična strateška bombardera američkog vazduhoplovstva B-1B u pratnji dva aviona-cisterne KC-135 i ispratili ih iznad Crnog mora - saopštio je Centar.

- Nakon što su strani vojni avioni skrenuli sa državne granice Ruske Federacije, ruski lovci su se bezbedno vratili na matični aerodrom. Povrede državne granice Ruske Federacije nisu bile dozvoljene - zaključuje se u saopštenju.

U Centru su naglasili da je let ruskih aviona izvršen u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.

(rs.sputniknews.com)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)