RUSKI KOSMONAUT O POSETI FILMADŽIJA: Na Svemirskoj stanici nered posle odlaska filmske ekipe

Novosti online

17. 10. 2021. u 22:54

RUSKI kosmonaut Anton Škapljerov saopštio je da ruski segment Međunarodne svemirske stanice (MSS) mora da se očisti zbog nereda koji je nastao nakon snimanja filma „Izazov“, sledi iz pregovora posade sa Zemljom, prenosi NASA.

РУСКИ КОСМОНАУТ О ПОСЕТИ ФИЛМАЏИЈА: На Свемирској станици неред после одласка филмске екипе

Foto Tviter@Anton_Astrey

- Sve je u redu, postalo je slobodnije. Sada ćemo čistiti. Dve nedelje ništa nismo spremali. Nered u ruskom segmentu“, rekao je Škapljerov stručnjaku u Centru za kontrolu misija u Podmoskovlju.

-Sada moramo sve stvari da vratimo na svoje mesto. Sve u svemu, danas imamo mnogo posla, dodao je on.

Svemirski brod „Sojuz MS-18“ sa kosmonautom Olegom Novickim, rediteljem Klimom Šipenkom i glumicom Julijom Peresiljd u nedelju se vratio na Zemlju sa Međunarodne svemirske stanice. Brod je sleteo u Kazahstan, 148 kilometara jugoistočno od grada Žezkazgan. Tokom 12-dnevnog boravka ekipe na stanici snimljen je prvi igrani film „Izazov“.

Direktor ruske svemirske agencije „Roskosmos“ saopštio je na svom nalogu na Telegramu da je filmska ekipa stigla u Rusiju.

-U 18.33 po moskovskom vremenu (17.33 po srednjoevropskom) avion sa kosmonautima sleteo je na aerodrom Čkalovski. Sada naši lekari brinu o njima kako bi ih za nekoliko dana vratili u život u uslovima zemljine teže, napisao je Rogozin.

U „Roskosmosu“ su saopštili da će oni morati da prođu lekarski pregled i prođu program naučnih eksperimenata i rehabilitacije nakon leta.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TEHERAN JOŠ NE SPREMA ODMAZDU: Posle izraelskih udara na iransko tle neizvesna eskalacija sukoba na Bliskom istoku