LAŽNA BELA KUĆA ZA BAJDENOV GOVOR: Predsednik SAD meta podsmeha na društvenim mrežama (FOTO+VIDEO)

Novosti online

08. 10. 2021. u 20:00

DžO Bajden je meta nemilosrdnog ismejavanja jer nastavlja da pozira ispred lažnog prozora Bele kuće na kome se vidi ružičnjak koji cveta u proleće.

ЛАЖНА БЕЛА КУЋА ЗА БАЈДЕНОВ ГОВОР: Председник САД мета подсмеха на друштвеним мрежама (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub

Digitalna rekreacija čuvene scene Bele kuće, postavljena preko puta prave Bele kuće, nije ažurirala svoj softver tako da odražava stvarnost Vašingtona u jesen.

- Predsedništvo kao Trumanov šou - tvitovao je stariji urednik Hjuman Iventsa Džek Posobijek, pozivajući se na klasik sa Džimom Kerijem iz 1998. godine. - Dali su Džou Bajdenu školski sto i lažnu ovalnu kancelariju u lažnoj Beloj kući.

Višenamenski set je korišćen i za snimanje vakcinacije predsednika SAD.

Bajdenove fotografije ispred simulakruma po drugi put su postale viralne, nakon što je konzervativni komentator i voditelj podkasta Beni Džonson upitao zašto je predsednik "osetio potrebu da koristi Lažnu Belu kuću postavljenu preko puta stvarne Bele kuće".

Stiven Miler, bivši viši savetnik Donalda Trumpa, spekulisao je da je to zato što je predsednik mogao samo da čita scenarije sa telepromptera u Beloj kući radi formalnih adresa.

- Razlog zašto Bajden koristi ovaj bizarni virtuelni set za televizijske sastanke, a ne stvarnu prostoriju poput Istočne sobe, Kabineta, Ovalne, Ruzveltove, Sedeće sobe je taj što mu omogućava da čita scenario direktno sa monitora - napisao je on na Tviteru.

Set koji je napravljen ranije su koristili Barak Obama i Donald Tramp, ali je novi set izgradilo sadašnja administracija za održavanje sastanaka tokom pandemije koronavirusa.

Bivši direktor događaja u Beloj kući Džoš King rekao je za Vašington Egzaminer da je to najnovija iteracija „PoliOptics“, koju koristi svaki savremeni predsednik.

- Svake nedelje u Vašingtonu ima elemenata pozorišta i scenskog stvaralaštva, s jedne ili druge strane koji rade na tome da u potpunosti iskoriste vizuelno pripovedanje - rekao je on.

"PoliOptics" Bajdenove administracije ubačen je u redovne tokove nakon što je Čarli Kirk, osnivač desničarski orijentisane neprofitne organizacije Turning Point USA, tvitovao široki snimak predsednika koji je primio buster dozu sa gomilom medija oko sebe.

- Ništa nije stvarno sa ovim ljudima, sve je to dim i ogledala. Ali treba da im poverimo sve naše lične zdravstvene odluke? - tvitovao je.

PolitiFact je presudio kao „lažnu“ izjavu da je Bela kuća napravila lažni set samo za snimanje vakcinisanja Džoa Bajdena.

- Pozadina iza Bajdena dok je dobivao pojačivač nije bila„ stvorena ”za taj događaj - već je pet dana ranije korišćena za globalni samit o koronavirusu - navodi PolitiFact.

Bajden je u sredu iskoristio set Bele kuće da razgovara o gornjoj granici duga i sastane se sa poslovnim liderima i izvršnim direktorima. Novinarka iz Nju Hempšira Kimberli Morin upitala je da li mu Bela kuća "ne dozvoljava da uđe u Belu kuću".

Kolumnista Foks Njuza rekao je da je digitalna projekcija učinila Bajdena da izgleda kao učitelj engleskog jezika koji glumi sporednu ulogu u srednjoškolskom mjuziklu.

- Sećate li se Trampovog skandala sa zelenim ekranom? Sada Bajden govori o setu napravljenom od Lego kockica i niko nije ni najmanje radoznao - napisao je on na Tviteru.

Trampov skandal o zelenom ekranu sa južnog travnjaka Bele kuće dogodio se u oktobru 2020.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - ZAPANjUJUĆI SNIMAK SA NOVOG BEOGRADA: U suprotnom smeru kroz kružni tok

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati