RUSKA KRSTARICA ISPALILA KRSTAREĆE RAKETE: Evo kako izgledaju manevri Tihookeanske flote (VIDEO)

Novosti online

30. 09. 2021. u 00:07 >> 00:24

PREDVODNIK ruske Tihookeanske flote raketna krstarica „Varjag“ i nuklearna podmornica „Omsk“ tokom planiranih vojnih vežbi u Tihom okeanu uništili su mete krstarećim raketama, prenosi televizija „Zvezda“.

РУСКА КРСТАРИЦА ИСПАЛИЛА КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ: Ево како изгледају маневри Tихоокеанске флоте (ВИДЕО)

Foto: printskrin

U okviru vežbi, gardijska raketna krstarica „Varjag“ lansirala je krstareću raketu „Vulkan“, a posada nuklearne podmornice-krstarice „Omsk“ ispod vode lansirala je protivbrodsku krstareću raketu „Granit“. Prema informacijama kontrole, obe rakete uspešno su pogodile metu, koja se nalazila na udaljenosti od preko 450 kilometara.

Bezbednost tokom izvođenja vežbe i zatvaranje oblasti gde su lansirane rakete osiguravalo je 12 brodova i plovila Tihookeanske flote. Za kontrolisanje rezultata gađanja bili su zaduženi avioni pomorske avijacije i bespilotne letelice.

Raketa „Vulkan“ može da uništi metu na rastojanju od 550 do 700 kilometara (prema nekim podacima, u poboljšanoj verziji kompleksa do 1000 kilometara). Tokom leta rakete razvijaju brzinu od 2 do 2,5 maha. Deo puta do cilja savladavaju na velikoj visini, a na završnom delu se spuštaju do 15-20 metara.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MEDVEDEV PORUČIO ZAPADU: Još niko nije ubrao letinu preko interneta, sankcije su bezvredne kad je reč o energentima i hrani