SNAŽNA PORUKA PAPE FRANJE: Pozvam na svet koji će biti još uključiviji!

Novosti online

26. 09. 2021. u 18:50

PAPA Franja je danas povodom Svetskog dana migranata i izbeglica na kraju tradicionalne katoličke ceremonije Angelusa pozvao na "svet koji će biti još uključiviji".

СНАЖНА ПОРУКА ПАПЕ ФРАЊЕ: Позвам на свет који ће бити још укључивији!

Foto: Tanjug AP

- Pozvani smo na izgradnju još uključivijeg sveta koji nikoga ne isključuje - poručio je papa sa prozora apostolske palate na kraju Angelusa.

- Poistovećujem se sa svima onima koji u svetu slave ovaj dan - istakao je papa Franja, pozdravivši na Trgu svetog Petra predstavnike brojnih stranih zajednica koji su razvili svoje transparente.

- Treba da idemo zajedno, bez straha, držeći stranu najugroženijima: migrantima, izbeglicama, raseljenima, žrtvama trgovine ljudima, napuštenima - rekao je papa, poželevši dobrodošlicu migrantima.

Migranti su jedna od glavnih tema njegovog pontifikata, koji je započeo 2013. godine, navodi zagrebački list.

I sam iz porodice italijanskih migranata koji su se nastanili u Argentini, papa je pozvao vernike i turiste da razgledaju monumentalnu skulpturu u glini i bronzi na Trgu svetog Petra čije je postavljanje organizovao u septembru 2019. godine, a predstavlja 140 migranata iz različitih zemalja, različitih vera i iz različitih istorijskih razdoblja.

- Ne zatvarajmo oči pred njihovom nadom da će ponovno početi da žive - rekao je papa Franja, koji je ranije uopštenije osuđivao isključivanje i odbacivanje, razloge brojnih velikih zala u istoriji, apsolutizma koji je često završavao diktaturama i velikim nasiljem nad onim što je drugačije - poručio je papa.

(Jutarinj list)

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Talibani snimili kako likvidiraju šefa policije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)