TRAŽIMO POŠTOVANJE: Sestra Kim DŽong Una o odnosu sa Južnom Korejom

Tanjug

25. 09. 2021. u 23:05

KIM Jo DŽong, mlađa sestra i bliski saradnik severnokorejskog lidera Kim DŽong Una, izjavila je danas da njena zemlja može da poboljša odnose sa Južnom Korejom ako postoji međusobno poštovanje, izvestila je severnokroejska zvanična agencija KCNA.

ТРАЖИМО ПОШТОВАЊЕ: Сестра Ким Џонг Уна о односу са Јужном Корејом

Foto: Tanjug

Kim je u saopštenju navela da samo u situaciji kada postoji razumevanje između dve strane, pitanja poput ponovnog uspostavljanja zajedničke kancelarije za vezu i održavanje samita za poboljšanje odnosa, može nastati "smisleno i uspešno rešavanje jednog po jednog pitanja...kroz konstruktivne razgovore", javila je KCNA, preneo je Kjodo.

- Osetila sam da je atmosfera južnokorejske javnosti koja želi da oporavi međukorejske odnose iz ćorsokaka i što pre postigne mirnu stabilnost, neodoljivo jaka - rekla je ona.

Kim Jo DŽong se osvrnula i na nagomilavanje naoružanja koje čine SAD i Južna Koreja tvrdeći da je to otvoreno nepoštovanje suvereniteta Severne Koreje

- Južna Koreja ne sme da pokuša da poremeti ravnotežu vojne sile na Korejskom poluostrvu takvim nelogičnim i detinjastim apsurdnim tvrdnjama baš kao što to čine SAD - rekla je ona.

BONUS VIDEO - DRAMA U VAŠINGTONU: Evakuisan Kapitol zbog jezive pretnje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)