ADVOKAT HILARI KLINTON OPTUŽEN ZA LAGANJE FBI: Govorio neistine o vezama Trampa sa Rusima

D. D. S.

17. 09. 2021. u 12:52

ADVOKAT za sajber sigurnost Majkl Sasmen, poznat po angažovanju u predsedničkoj kampanji Hilari Klinton 2016. godine, optužen je jer je navodno lagao američki Federalni istražni biro (FBI) tokom istrage specijalnog savetnika SAD Džona Darhama o vezama između Rusije i izbornog štaba bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

АДВОКАТ ХИЛАРИ КЛИНТОН ОПТУЖЕН ЗА ЛАГАЊЕ ФБИ: Говорио неистине о везама Трампа са Русима

Foto: EPA

Republikanac Tramp ocenio je 2016. godine da je istraga FBI "lov na veštice".

Sasmen, koji je zastupao i Demokratski nacionalni komitet i Hilari Klinton u slučaju ruskog hakovanja te organizacije, optužen je za davanje lažne izjave tokom sastanka 19. septembra 2016. godine s bivšim generalnim savetnikom FBI Džejmsom Bejkerom. Sasmen se u optužnici tereti da je lagao Bejkera kada ga je sreo da bi mu dao dokumentaciju i baze podataka o kontaktima Trampove organizacije s jednom ruskom bankom, rekavši da nije zastupao nijednog klijenta.

To je drugi krivični proces koji je pokrenuo Darham pošto je bivši državni tužilac Vilijam Bar organizovao njegovo prisluškivanje 2019. godine, kako bi pratio rad američkih zvaničnika koji su sprovodili istragu o kontaktima između Trampa i Rusije.

FBI je vodio istragu o ovom slučaju, ali je na kraju zaključeno da nema dovoljno dokaza o "tajnom komunikacionom kanalu" između Trampove organizacije i ruske banke, koja je u novinskim izveštajima identifikovana kao "Alfa banka".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN KLIMATSKIH PROMENA: Zaštitimo našu planetu od globalnog zagrevanja