MOSKVA UPOZORILA VAŠINGTON: Naše strpljenje ima granice

Novosti online

16. 09. 2021. u 16:35

MOSKVA upozorava Sjedinjene Američke Države da se ne mešaju u unutrašnje poslove Rusije, jer strpljenje ruske strane, koja se do sad uzdržavala od donošenja mera protiv američkih kompanija u Rusiji, nije bezgranično, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

МОСКВА УПОЗОРИЛА ВАШИНГТОН: Наше стрпљење има границе

Foto: Piksabej

Prema njenim rečima, „ruska strana poseduje neoborive dokaze da američke internet platforme krše ruski zakon u kontekstu pripreme i održavanja izbora za Državnu dumu“.

- S tim u vezi saopšteno je da je kategorički nedopustivo mešanje u unutrašnje poslove naše zemlje. Takođe smo preko ruske ambasade u Vašingtonu preneli relevantne informacije Stejt departmentu i Savetu za nacionalnu bezbednost SAD. Polazimo od toga da će američke vlasti odmah preduzeti sveobuhvatne mere kako bi ispunili naše zahteve. Kao što znate, strpljenje ruske strane, koja se do sad uzdržavala od podizanja barijera za američke poslovne krugove u Rusiji, nije bezgranično - upozorila je ona.

Kako je ranije saopšteno, demarš o neprihvatljivosti mešanja Sjedinjenih Američkih Država u izbore u Rusiji poslat je i u Stejt department i u Savet za nacionalnu bezbednost preko ambasade u Vašingtonu.

Izbori za novi, petogodišnji saziv Dume, održavaju se od 17-19. septembra.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

UZDRMALI SMO VUČIĆA, DOŠAO MU JE KRAJ: Urednik portala Telegrafi iz Prištine raduje se protestima u Beogradu