MOSKVA JASNO REKLA - TO JE NEDOPUSTIVO: Američki ambasador odgovarao Rusima, Zaharova upozorava diplomate SAD

Novosti online

10. 09. 2021. u 18:28

AMERIČKOM ambasadoru koji pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ukazano je da je apsolutno nedopustivo mešanje u unutrašnja pitanja Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo.

МОСКВА ЈАСНО РЕКЛА - ТО ЈЕ НЕДОПУСТИВО: Амерички амбасадор одговарао Русима, Захарова упозорава дипломате САД

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

- Američki ambasador Džon Salivan je 10. septembra pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova na susret sa zamenikom ministra Sergejom Rjabkovom - navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka je istaknuto da ruska strana poseduje neoborive dokaze o kršenju ruskog zakonodavstva od strane američkih "digitalnih giganata" u vezi sa priprema i održavanjem izbora za Dumu.

- S tim u vezi ukazano je da je apsolutno nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari naše zemlje - istakli su u Ministarstvu i dodali da su razmotrena i neka druga pitanja bilateralnog karaktera.

Portparolka Ministarstva Marija Zaharova rekla je da se nada da će američke diplomate obavestiti Vašington o razlozima zbog kojih je Salivan pozvan na razgovor.

- Pročitala sam tri verzije zbog čega je ambasador pozvan u Ministarstvo. Pošto je Ministarstvo pozvalo ambasadora, Ministarstvo je to koje zna stvarni razlog. A razlog je jedan – mešanje u ruske izbore. Nadamo se da će američke diplomate tako i preneti Vašingtonu. A ne onako kako je napisano u saopštenju američke ambasade koje nema veze sa stvarnošću - napisala je ona.

Podsetimo, ambasada SAD u Moskvi izdala je saopštenje u kojem se navodi da je Salivan razgovarao sa zamenikom ruskog ministra spoljnih poslova Rjabkovom.

Pres sekretar američke diplomatske misije Džejsoh Rebholjc naveo je da su na dnevnom redu bila bilateralna pitanja u kontekstu namera predsednika Amerike da sa Rusijom gradi stabilne odnose.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije