OVA ZEMLJA JE USPELA DA VAKCINIŠE 90 ODSTO ODRASLIH: Broj pozititivnih na koronu smanjen - na redu su deca starija od 12 godina

Novosti onlajn

11. 09. 2021. u 08:58

DEVET od deset odraslih osoba u Republici Irskoj u potpunosti je vakcinisano, saopštila je irska zdravstvena služba.

ОВА ЗЕМЉА ЈЕ УСПЕЛА ДА ВАКЦИНИШЕ 90 ОДСТО ОДРАСЛИХ: Број позититивних на корону смањен - на реду су деца старија од 12 година

Foto AP

U Irskoj je do juče više od 7 miliona vakcinisanih odraslih građana, prenosi Bi-bi-si.

Premijer Irske Majkl Martin rekao je da dostizanje od 90 odsto vakcinisane odrasle populacije i primljenih 7 miliona vakcina kao "dve velike prekretnice".

Vakcinacija se nastavlja, a sada su na redu deca od 12 i više godina.

U petak je izvršni direktor Irske zdravstvene službe (HSE) Pol Rid rekao da se broj hospitalizovanih smanjuje u toj zemlji.

Rid je na pisao na društvenoj mreži Tviter da su, iako se broj pozitivnih na koronu smanjio, ali je u školama stepen zaraženih visok.

U Irskoj je trenutno 329 osoba obolelih od korone hospitalizovano, a od toga je 54 na intenzivnoj nezi.

Irska vlada je izradila plan za ukidanje gotovo svih preostalih epidemiološhih mera do 22. oktobra.

Nacionalni savetodavni komitet za imunizaciju (NIAC) preporučio je vakcinisanje trećom dozom za osobe starije od 80 godina i starije od 65 godina koje žive u ustanovama za negu starih lica.

Bonus video:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo