ZBOGOM BABEL: Francuzi se oprostili od legendarnog glumca Žan-Pol Belmonda - Živećeš večno na velikom platnu (FOTO)

Srna

10. 09. 2021. u 00:11

FRANCUSKA se večeras oprostila od glumačke legende Žan-Pol Belmonda, uz poruku da će harizmatični glumac večno živeti na velikom platnu.

ЗБОГОМ БАБЕЛ: Французи се опростили од легендарног глумца Жан-Пол Белмонда - Живећеш вечно на великом платну (ФОТО)

Foto: AP

Belmondon je umro u ponedeljak u 88. godini.

Kovčeg sa njegovim telom, prekriven francuskom trobojkom, unet je u dvorište vojnog muzeja Palata invalida u Parizu, gde je sahranjen Napoleon.

Belmondo je dugo bio jedan od najpopularnijih francuskih glumaca, poznat po ulozi u filmu "Do poslednjeg daha" Žan-Lik Godara iz 1959. godine.

- On je bio prijatelj kakvog je svako želeo da ima. Nikada nije prestao sebe da obnavlja, poboljšava, osvojivši na taj način više generacija - istakao je u govoru tim povodom francuski predsednik Emanuel Makron.

Makron je na kraju rekao "Zbogom Babel", kako su od milja Francuzi zvali Belmonda.

- Bez obzira gde se sada nalazi uveren sam da se i sada smeši - rekao je njegov unuk Viktor na ceremoniji u dvorištu Invalida gde je postavljena velika fotografija njegovog dede, javlja AFP.

Ceremoniji su prisustvovali članovi porodice, Vlade i poznate ličnosti kao što su oskarovac Žan Dužardin i mnogi drugi francuski glumci i obožavaoci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni